Rembrandt is voor het eerst onderdeel van de Uitnacht Arnhem en biedt naast de uitreiking van de Cultuurprijs een bruisende mix aan gastoptredens. Geniet van zinderende voorstellingen met spectaculair uitzicht in de Skybar, bekijk de exclusieve preview in Zaal 4 & kom salsadansen en laat je omverblazen door de 19-koppige salsa bigband in Zaal 1. Tijdens de Uitnacht gaan we op culturele ontdekkingsreis door het hele pand!

ORQUESTA SALSABOR
Zaal 1 | 21.00 – 22.00

Ruim 25 jaar geleden opgericht in Arnhem en tegenwoordig te vinden op zowel Nederlandse als buitenlandse podia, tijdens De Uitnacht zijn ze in Rembrandt: de energieke salsa bigband Orquesta Salsabor! Verwacht een pakkend repertoire en een swingend dansfestijn. Kom salsadansen & laat je omverblazen door deze 19-koppige bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Curaçao en Nederland. Hoor geluiden van grote klassiekers als o.a. Machito en Benny Moré, maar ook de 70/80’er jaren New York Salsa Dura stijl, groovende muziek uit de ‘el barrio’ van New York, met salsa iconen als Eddie Palmieri, Willie Colon en het New Yorkse Spanish Harlem Orchestra. 

BORREL MET DJ’S 
De Foyer | 18.00 – 22.00

LISA HOFMANN MET ‘WAITING’  
De Verdieping [foyer 1e vd] | 19.00 – 21.00

Lisa Hofman, studente Master ‘Home of Performance Practices’ (ArtEZ Theater en Dans) neemt ons tijdens haar solovoorstelling ‘Waiting’ mee op reis van inzicht. Tijdens deze dansperformance worden middels een luisteroefening beelden blootgelegd die ontstaan door het interne en externe geluidslandschap – waardoor een constante stroom van bewegende stills ontstaat. Let op! Om toegang te krijgen tot de audio/soundtrack van de performance heb je een smartphone en een koptelefoon nodig. Een klein aantal apparaten en koptelefoons zal worden verstrekt. 

COLLECTIEF KARMA MET ‘THE QUARTERLIFE CRISIS’
Skybar | 19.00 – 19.30 & 20.30 – 21.00

Collectief KARMA, bestaande uit Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, maakt muziektheater waarin ze maatschappelijke problematiek willen aankaarten en taboes willen doorbreken. In de muziektheatervoorstelling THE QUARTERLIFE CRISIS belanden twee personages in hun grootste nachtmerrie; het besef niet speciaal te zijn. Ze roepen hun quarterlife crisis uit. Samen met het publiek belanden ze in een herkenbare, grappige en ontroerende zoektocht naar een remedie.  

ROMHEEN MET LA ZONA
Skybar | 19.30 – 20.00 & 21.00 – 21.30

Er is, sinds ze elkaar kennen, één ding dat ze aan het toeval overgelaten hebben. Dat was hun ontmoeting. La Zona speelt, weinig wordt geschuwd door deze Arnhemse band. Romheen schrijft & spreekt. Eenmaal samen worden noten gekraakt tot woorden en klinken woorden als muziek. Kom luisteren naar de roffel van tekstregels en laat je gedachten meenemen door de muziek tijdens Romheen Met La Zona. Ze passen elkaar als een handschoen. Toeval? Wij denken van niet. 

EXCLUSIEVE PREVIEW: I GOT THE FEELIN’
Zaal 4 | 18.30 – 18.45, 18.45 – 19.00, 20.45 – 21.00 & 21.00 – 21.15

De 15-minuten film ‘I GOT THE FEELIN” directed by Ibrah Silas Jackson onderzoekt de muzikale relatie tussen een jonge zwarte jongen en zijn overleden vader, die een beroemde soulzanger was. Het verhaal is geworteld in de kracht van funkmuziek, die de jongen in staat stelt de tijd te overstijgen en momenten met zijn vader te herbeleven.

De film is onderdeel van het project Future Funk presented by Hiphophub & Ruben Chi: Hiphophub Arnhem hangt de traditionele waarden van Hiphopculture aan en zien daarnaast ook een generatie die zichzelf niet per se “hiphop” noemt, maar met wie zij zich vanuit de waarden alsook de gedeelde inspiratie in Street culture zeer verwant voelen. In de kern van de culture zit een mentaliteit om jezelf scherp te houden, relevant te blijven door constante creatieve vernieuwing. De Future Funk residentie is de belichaming van die noodzaak tot vernieuwing.  De short film ‘I GOT THE FEELIN” is hieruit tot stand gekomen.

Bekijk hier het gehele blokkenschema van De Uitnacht.